Українські архіви – К. Булкін

17 Січня, 2009

Різдвяний газово-вентильний вертеп перед посольством Росії / The Christmas Gas-Cock Vertep In Front of Russian Embassy

Колядники перед російським посольством

Колядники перед російським посольством

Audio files from this post can be uploaded from the page: Audio Archive mp3.
Аудіофайли з цього поста можна завантажити зі сторінки: Аудіоархів mp3.

At January, 17th, 2009, at the day of the “Gas summit” opening in Moscow, the activists of “Maidan” Alliance have held The Christmas Gas-Cock Vertep In Front of Russian Embassy in Kyiv. (More photos and in high quality are here)

17 січня 2009 р., у день відкриття «газового саміту» в Москві, активісти Альянсу «Майдан» провели «Різдвяний газово-вентильний вертеп» перед будівлею російського посольства в Києві. (Більше світлин та в більшому розмірі є тут).

Коляда перед російським посольством 0’13”, 0,2 Мб

Акція стала своєрідною асиметричною відповіддю Росії. Остання вдалася до газового шантажу, поставивши під загрозу нормальне життя не лише України, а й усій Європи, саме в святі для християн східного обряду дні Різдвяних свят.

Ірод перекриває вентиль

Ірод перекриває вентиль

Натомість, майданівці своїм вертепом немов би нагадали газовим монополістам: влада «газових грошей» не безмежна. Кінець тих, хто зловживає нею на лихо сусідам і всьому світові, буде такий само, як у Ірода, що здавався могутнім і жорстоким, але перед лицем Смерти виявився безпорадним. Українську ж землю, яка не забуває славити Новонародженого Спасителя, у відповідності з логікою вертепного сценарію, охороняє янгол…

Поряд з нагадуванням про високе й вічне вертеп, за традицією, містив і сатиричний елемент. Тому лихий Ірод у ході дійства перекривав вентилі (і то не лише з газом, а й з кав’яром та хутром). І хоча йому з усіх сил допомагали деякі инші традиційні персонажі вертепу :) , це його не врятувало.

Фрагмент газово-вентильного вертепу 2’30”, 2,3 Мб

Плакати на паркані російського посольства

Плакати на паркані російського посольства

На імпровізованому мітингу виступили представники Альянсу «Майдан», а також віце-президент Всеукраїнської Організації Солідарности Трудівників (ВОСТ) Юрій Курило. Він закликав українську владу до консолідації з метою негайного введення в дію програми енергетичної незалежності України.

Говорить віце-президент ВОСТ Юрій Курило 0’16”, 0,2 Мб

Активіст Альянсу «Майдан» Михайло Свистович підкреслив, що Росія залежна від України не меншою мірою, ніж Україна від Росії, тож єдиний цивілізований шлях для Росії в нинішньому конфлікті – припинити істерику і сісти за стіл переговорів. Від нинішнього способу ведення газової війни, за словами Михайла Свистовича, потерпає уже й російський народ.

Активіст Альянсу “Майдан” Михайло Свистович 0’27”, 0,4 Мб

Газова локшина

Газова локшина

Вертеп закінчився урочистим покладанням газових вентилів до паркану російського посольства. На вентилі була навішана локшина, що символізувала інформвійну, якою російська сторона вже звично супроводжує війну газову. Як висловився виконавець ролі Ірода Олександр Попов, цим учасники акції закликали російську владу перекрити, крім газового крану, кран своєї брехні.

Активіст Альянсу “Майдан” Олександр Попов 0’34”, 0,5 Мб

Звучить Гімн України

Звучить Гімн України

Поклавши вентилі й почепивши на паркан посольства плакати («Від затримки газу до метеоризму – один крок», «Вово, не хочеш гнати – не муч Європу» та ин.), учасники акції розгорнули величезний український прапор і проспівали Гімн України. Янголи підспівували…

Напиши коментар »

Коментарів ще немає.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Залишити коментар

Створити безкоштовний сайт або блог на WordPress.com.